Kategorije
Kategorije
Prikaži više
Način montaže
Način montaže
Prikaži više
Boja
Boja
Prikaži više
Brend
Brend
Prikaži više
Težina
Težina
Prikaži više
Visina
Visina
Prikaži više

I-size jaja

Trenutno nema proizvoda u traženoj kategoriji

Sva i-size jaja rađena su po regulativi UN R129, što, za razliku od jaja proizvedenih po regulativi UN R44/04, znači da imaju i ograničenje po visini deteta. Iako jaja po UN R44/04 regulativi nemaju ograničenje po visini, deca ih ipak ranije prerastu nego i-size jaja. I-size jaja se mogu koristiti mnogo duže, čak i do, otprilike, detetovih 18 meseci.

Zbog toga su ona odličan izbor za vaše novorođenče. Često se, u praksi, desi da dete preraste jaje sa par meseci starosti što roditelje dovodi u neodumice, jer je tada potrebno dete prebaciti u auto-sedište kojim se može postići odgovarajući nagib i tada je neophodno za dete kupiti ili i-size jaje ili dečije auto-sedište kojim se može postići nagib u skladu sa uzrastom deteta (0-6 meseci nagib od 45 stepeni, 6+ meseci nagib od 45 do 60 stepeni).

Pored toga, mora se voditi računa da minimalna visina pojaseva na auto-sedištu bude odgovarajuća dužini/visini deteta.

Previše uslova za ispuniti, zar ne?

Stoga, birajte mudro! Odmah izaberite neko i-size jaje za svoje dete, a kada ga ono preraste mnogo ćete lakše izabrati odgovarajuće dečije auto-sedište. Treba uvek i napomenuti da je jaje najsigurnije auto-sedište za prevoz deteta, pa zašto onda da se u njemu prevozi par meseci, kada u i-size jajetu može i duže od godinu dana!